Zanussi ZOB35701XU – cuptor electric cu 9 functii de gatire, afisaj digital, Inox antiamprenta, ventilator de racire, clasa energetica A si pret sub 1000 Lei

0
Zanussi ZOB35701XU – cuptor electric cu 9 functii de gatire, afisaj digital, Inox antiamprenta, ventilator de racire, clasa energetica A si pret sub 1000 Lei
8.5 Total Score
 • Afisaj digital
 • Pret mic
 • Clasa energetica A
 • 9 functii de gatire
 • Inox antiamprenta
 • Usa cuptor usor de curatat
 • Ventilator racire
 • Cablu de alimentare inclus
 • Iluminare cuptor

Zanussi ZOB35701XU este un cuptor electric incorporabil, care reprezinta o optiune foarte buna de achizitie, atunci cand un utilizator doreste un cuptor simplu, fara prea multe optiuni sau accesorii, dar care sa aiba rezultate bune la gatit.

Cu ajutorul celor 9 functii de cuptor veti putea gati foarte multe tipuri de mancare, iar, modelul Zanussi ZOB35701XU se incadreaza in clasa energetica A, consumul de energie pe care il va consuma acest model de cuptor nu va avea o influenta mare asupra facturii de energie electrica.

Designul cuptorului este unul modern avand panoul de comanda realizat din inox, iar usa cuptorului este din sticla cu insertii de inox, in partea inferioara.

Suprafetele din inox sunt mai speciale, si anume sunt de tipul „inox antiamprenta”, ceea ce inseamna ca suprafetele cuptorului vor ramane mereu curate.

Tensiunea nominala cu care trebuie alimentat cuptorul de 230 V, iar puterea nominala este de 2500 W.

Din fabrica produsul este dotat cu un cablu de alimentare cu lungimea de 1.1 m, ceea ce inseamna ca conectarea lui se face foarte simplu utilizand o priza normala de 16 A, care are si impamantare.

Prezentare generala Zanussi ZOB35701XU

Prezentare generala Zanussi ZOB35701XU

 1. Panoul de comanda
  In cadrul acestuia sunt incadrate toate elementele de cuptor, care permit controlul functionarii lui.
 2. Lampa de semnalizare cuptor
  Aceasta lampa de semnalizare are rolul de a indica utilizatorului daca o functie de cuptor este activa sau nu.
  Cat timp butonul de functii este pe pozitia 0 atunci lampa de semnalizare ramane stinsa, dar cand butonul de functii este setat pe o alta pozitie atunci lampa de semnalizare se aprinde in mod automat.
 3. Buton selectare functii cuptor
  Cuptorul este dotat cu 9 functii de gatit, iar prin intermediul acestui buton se selecteaza functia dorita.
  Modul de selectare a functiei este foarte simplu de facut, si anume doar se roteste butonul pana cand se ajunge la functia dorita.
  Fiecare functie de cuptor are un simbol care este desenat pe panoul de comanda, in jurul butonului de functii.
 4. Afisaj digital
  Informatiile despre functionarea cuptorului sunt prezentate pe afisajul digital, acesta mai are si rolul de ceas, afisand ora curenta, durata de functionare a cuptorului, precum si ora la care se va termina procesul de gatire.
 5. Buton de selectare a temperaturii
  Temperatura in cadrul cuptorului Zanussi ZOB35701XU se poate alege in intervalul 50 °C – 250 °C.
  In jurul butonului de selectare a temperaturii apar gradatii cu cifre din 50 in 50, si anume 50, 100, 150, 200 si 250, aceste valori reprezinta temperaturile din cuptor cand butonul de selectare a temperaturii este pozitionat in dreptul fiecarei cifre.
  Datorita faptului ca controlul temperaturii este electromecanic este posibil ca temperatura sa varieze, si anume daca dumenavoastra setati pe buton valoarea 180 °C, atunci temperatura in cuptor variaza intre 165 °C si 195 °C, media acestor oscilatii fiind 180 °C. Aceste variatii sunt perfect normale si nu trebuie sa va faceti probleme din cauza lor.
 6. Lampa de semnalizare temperatura cuptor
  Aceasta lampa de semnalizare are rolul de a indica cand elementii incalzitori sunt activi si cand nu.
  Datorita faptului ca elementii incalzitori au o functionare ciclica veti putea observa ca pe parcursul unui proces de gatire lampa de semnalizare sa se stinga si sa se aprinda de mai multe ori, cand lampa este aprinsa atunci elementii incalzitori sunt alimentati cu energie electrica, iar cand lampa semnalizatoare este stinsa inseamna ca elementii incalzitori nu sunt alimentati.
 7. Ventilator de racire
  Sub panoul de comanda este montat un ventilator de racire care are dublu rol, si anume sa elimine caldura care se acumuleaza deasupra cavitatii cuptorului, dar sa si raceasca usa cuptorului si panoul de comanda.
  Fanta de aeririsire are rolul de a permite evacuarea aerului suflat de catre ventilatorul de racire.
 8. Element incalzitor Grill si Superior
  Elementii incalzitori Grill si Superior sunt montati in partea superioara a cuptorului, vizualizarea lor se poate face foarte simplu, cand deschideti usa.
 9. Becul de luminare a cuptorului
  Este de foarte mare ajutor, deoarece permite vizualizarea evolutiei procesului de gatire fara a fi necesara deschiderea usii cuptorului, ceea ce se traduce prin consum mai mic de energie electrica.
  Daca pe butonul de functii cuptor se selecteaza functia „Iluminare” atunci se va aprinde becul din cuptor, fara a fi activat vreun element incalzitor.
 10. Ventilator cuptor
  Pe panoul posterior, dupa un panou de protectie, este montat un ventilator care are rolul de a distribui uniform aerul in cuptor, asigurand astfel eliminarea zonelor mai calzi sau reci din interiorul acestuia.
  La un cuptor este foarte important ca aerul cald din interior sa fie distribuit uniform, asigurandu-se astfel o coacere uniforma a produsului aflat la gatit.
  Exista situatii cand ventilatorul de racire continua sa functioneze, chiar daca cuptorul este oprit, acest lucru este perfect normal si nu trebuie sa va faceti griji, deoarece cand temperatura in cuptor va scade sub o anumita valoare se va opri in mod automat si ventilatorul.
 11. Suport pentru rafturi
  Pe el se plaseaza diversele accesorii (tava, raft sarma) cu care este livrat cuptorul. Datorita faptului ca suportul pentru rafturi este detasabil, procesul de curatare a cuptorului se face foarte usor.
 12. Poziitile rafturilor
  Suportul pentru rafturi are mai multe pozitii, care se folosesc in functie de tipul produsului aflat la gatit, precum si de ce functie se utilizeaza. Acest model de cuptor electric de la Zanussi are 4 pozitii, numaratoarea lor incepe de jos in sus, si anume cel mai de jos nivel este numerotat cu cifra 1, iar cel mai de sus nivel este numerotat cu 4.

Accesoriile cuptorului Zanussi ZOB35701XU

 • Tava din email negru
  Se utilizeaza la coacerea diferitelor tipuri de prajituri sau produse de panificatie, dar si ca tava colectoare, in cazul in care se frige carne pe raftul de sarma.
 • Raft de sarma
  Se utilizeaza cand se frige carne sau pentru plasarea pe el a diferitelor forme de prajituri.
  Raftul este realizat dintr-o sarma cromata care ii confera un aspect placut.

Functiile de cuptor

Pozitia Sfarsit Zanussi ZOB35701XUPozitia Sfarsit

Cand butonul cu functiile cuptorului este pozitionat in dreptul acestei functii atunci cuptorul este oprit.

iluminare cuptor Zanussi ZOB35701XUIluminare cuptor

In unele ocazii este util sa se poata porni doar becul, fara si elementii incalzitori, iar acest lucru se poate face pozitionand butonul de functii in dreptul pozitiei cu simbolul Iluminare Cuptor.

Aer Cald (Umed) Zanussi ZOB35701XUAer Cald (Umed)

Aceasta functie este una mai speciala, si anume a fost conceputa pentru a reduce consumul de energie electrica, iar producatorul declara ca in timpul functionarii ei este posibil ca valoarea reala a temperaturii sa fie diferita, decat cea selectata pe butonul de temperatura.

Incalzire Jos Zanussi ZOB35701XUIncalzire Jos

Cand se selecteaza functia „Incalzire Jos” se activeaza doar elementul incalzitor inferior. Aceasta functie nu dezvolta o putere foarte mare, iar Zanussi recomanda a fi folosita cand se prepara prajituri cu coaja crocanta.

Decongelare Zanussi ZOB35701XUDecongelare

Activarea functiei Decongelare face ca ventilatorul din cuptor sa functioneze invartind astfel aerul din cuptor, in comparatie cu decongelarea pe cale naturala miscarea aeurului de catre ventilator accelereaza procesul de decongelare.

Grill Zanussi ZOB35701XUGrill

Daca aveti bucati mici de carne care nu necesita o caldura foarte mare, atunci producatorul recomanda a se folosi aceasta functie impreuna cu raftul de sarma.

Grill Rapid Zanussi ZOB35701XUGrill Rapid

Functia Grill Rapid activeaza ambii elementi incalzitori, din partea superioara a cuptorului, si anume elementul incalzitor Grill si elementul incalzitor Superior.
Aceasta functie este recomandata pentru frigerea bucatilor mari de carne, sau chiar si pentru a praji paine.

Gatire Intensiva Zanussi ZOB35701XUGatire Intensiva

Cand gatiti bucati mari de carne va recomandam sa folositi aceasta functie, deoarece asigura si o gratinare si rumenire a produsului aflat la gatit.

Incalzire Sus + Jos Zanussi ZOB35701XUIncalzire Sus + Jos

Functia Incalzire Sus + Jos mai poarta denumirea si de functie traditionala, in care caldura este generata in partea de jos si sus a cuptorului.
Cele mai bune rezultate la gatit se obtin cand se coace doar pe o singura pozitie a raftului.

Curatarea cuptorului electric Zanussi ZOB35701XU

Cavitatea cuptorului este acoperita cu un strat de email negru, stralucitor, care se curata foarte usor cu ajutorul unei lavete moale, impreuna cu apa calda si detergent de vase.

Pentru a usura procesul de curatare a cuptorului va recomandam sa scoateti suporturile pentru raft, ceea ce faciliteaza accesul la peretii laterali, iar curatarea suporturilor se face mult mai usor cand sunt demontati.
Accesoriile cuptorului se curata doar cu apa calda si detergent de vase, fiind interzisa curatarea lor in masina de spalat vase.

Usa cuptorului este demontabila, iar curatarea ei se face tot cu apa calda si detergent de vase. In cadrul usii cuptorului se afla panouri de sticla, care si ele pot fi scoase afara fara a fi necesare scule. Dupa ce panourile de sticla au fost curatate, se recomanda uscarea lor inainte de a fi montate inapoi in usa.

Din motive de siguranta se recomanda ca procesul de curatare sa se faca cu alimentarea electrica decuplata.

Consumul de energie electrica la modelul Zanussi ZOB35701XU

Acest model de cuptor de la Zanussi este destul de eficient energetic, avand un indice de eficienta energetica de 94.9, cu care se incadreaza in clasa A.

Producatorul declara urmatoarele valori pentru consumul de energie:

 • 0.83 kWh/ciclu – Functie de cuptor conventionala (traditionala)
 • 0.75 kWh/ciclu – Functie de cuptor cu ventilatie

Date tehnice Zanussi ZOB35701XU

 • Inaltime: 593 mm
 • Latime: 560 mm
 • Adancime: 550 mm
 • Tensiune alimentare: 230 V
 • Putere nominala: 2500 W
 • Siguranta necesara: 13 A
 • Cablu alimentare inclus: 1.1 m lungime
 • Greutate: 26.4 Kg
 • Culoare: Inox
 • Volum: 57 Litri
 • Clasa energetica: A
 • Reglare temperatura: 50°C – 250°C
8.5 Total Score
Zanussi ZOB35701XU

Daca aveti un buget de maximum 1000 Lei si doriti sa achizitionati un cuptor electric multifunctional cu design atractiv atunci modelul Zanussi ZOB35701XU reprezinta o solutie foarte buna pentru dumneavoastra.

Design
8.5
Functii cuptor
8.5
Protectie si siguranta
8.5
Consum energetic
8.5
Raport Pret/Calitate
9.5
Curatare si intretinere
8
Confort
8
Avantaje
 • Afisaj digital
 • Pret mic
 • Clasa energetica A
 • 9 functii de gatire
 • Inox antiamprenta
 • Usa cuptor usor de curatat
 • Ventilator racire
 • Cablu de alimentare inclus
 • Iluminare cuptor
Dezavantaje
 • Accesorii putine
 • Control electromecanic al temperaturii
 • Temperatura maxima 250°C
 • Fara sine telescopice.
Add your review
Ne-ar placea sa ne comunici parerea ta.

Lasa un comentariu

Register New Account
Reset Password