Hansa BOEI69472 – cuptor electric incorporabil cu pret mic si recenzii pozitive

0
Hansa BOEI69472 – cuptor electric incorporabil cu pret mic si recenzii pozitive
8.3 Total Score
 • Retete pe usa
 • Raport pret/performante foarte bun
 • Autocuratare catalitica
 • Tava ProCook
 • Cuptor multifunctional
 • Afisaj digital

Din categoria cuptoarelor electrice ieftine modelul Hansa BOEI69472 este foarte apreciat, avand recenzii pozitive de la majoritatea cumparatorilor.
Hansa BOEI69472 nu exceleeaza la dotari sau performante, dar raportul pret/calitate este foarte bun, la acest lucru contribuie si functia de curatare „Steam Cleaning”, care permite mentinerea ca si noi a suprafetelor cuptorului.

Functiile cuptorului electric Hansa BOEI69472

iluminare Hansa BOEI69472Bec cuptor

Setarea pe butonul de functii a acestei pozitii face ca sa se aprinde lumina in interiorul cuptorului, fara pornirea vreunui element incalzitor.
Se dovedeste a fi foarte utila cand se curata cuptorul, deoarece permite vizualizarea depunerilor de murdarie de pe peretii cuptorului.

Incalzire Rapida Hansa BOEI69472Incalzire Rapida

Simultan sunt alimentati mai multi elementi incazlitori, care produc o caldura mare reducand astfel timpul necesar ajungerii temperaturii in cuptor la valoarea setata. De exemplu, temperatura in cuptor ajunge la valorea de 150 °C, intr-un timp de 4 minute.
Functia „Incalzire Rapida”nu se foloseste pentru coacere, in momentul in care temperatura in cuptor a ajuns la valoarea setata trebuie comutat butonul de functii pe pozitia dorita.

decongelare Hansa BOEI69472Decongelare

Decongelarea produselor congelate in mod natural dureaza destul de mult, iar pentru reducerea acestui timp puteti folosi functia de Dezghetare, care comanda pornirea doar a ventilatorului din cuptor, asigurandu-se astfel o circulatie puternica a aerului in jurul produsului congelat, acesta accelerand procesul de dezghetare.

Grill Extins + Ventilator Hansa BOEI69472Grill Extins + Ventilator

Cand se pozitioneaza butonul pe aceasta functie, are loc alimentarea cu energie electrica a elementilor inclazitori Grill si Incalzire Sus, la care se mai adauga si functionarea ventilatorului. Prajirea bucatilor mari de carne se face cel mai bine in aceasta functie.
Cand se prajesc diferite tipuri de carne, va recomandam sa plasati in partea inferioara a cuptorului tava adanca, pentru a colecta grasimile care se scurg din carne.
Functia Grill Extins+Ventilator se foloseste intotdeauna cu usa cuptorului inchisa.
Datorita faptului ca functia Grill Extins + Ventilator produce o caldura foarte mare, producatorul recomanda setarea pe termostat a valorii maxime de 190 °C, aceasta recomandare se face din motive de siguranta, deoarece doar pana la aceasta valoare suprafetele cuptorului au o temperatura care se incadreaza in limitele standardelor in vigoare.

Grill Extins Hansa BOEI69472Grill Extins

Cand aveti nevoie de o temperatura mare in partea superioara a cuptorului setati aceasta functie, efectuand rumenirea perfecta a alimentelor.
In cadrul functiei Grill extins are loc alimentarea cu energie electrica a elementilor incalzitori Grill si Incalzire Sus.

Grill Hansa BOEI69472Grill

Functia Grill se recomanda cand aveti de prajit cantitati mai mici de carne, care pot fi prajite fara o cantitate foarte mare de caldura.
Procesul de frigere a carnii in functia Grill se realizeaza in principal prin radiatie, si anume elementul incalzitor Grill devine incandescent si emite raze infrarosii aupra produsului aflat la gatit.
Daca preparati pui, carnati sau kebab va recomandam sa utilizati si rotisorul, deoarece acesta asigura o rotire lenta a carnii.
In timpul functionarii se poate observa ca Rotisorul isi schimba directia de rotatie sau se opreste, acest lucru este perfect normal si nu trebuie sa va faceti griji.

incalzire inferioara Hansa BOEI69472Incalzire Inferioara

In acest caz caldura in cuptor este generata doar de elementul incalzitor inferior, fiind astfel o solutie pentru alimentele care la finalul procesului de gatire au nevoie de caldura in partea inferioara.

incalzire superioara inferioara Hansa BOEI69472Incalzire Inferioara + Superioara

Functia Incalzire Inferioara + Superioara este de fapt cea traditionala, in care caldura este produsa in cuptor atat in partea superioara cat si in cea inferioara. Aceasta este una dintre functiile in care producatorii de cuptoare electrice incorporabile sunt obligati sa efectueze masuratori si sa declare consumul energetic, stabilindu-se in functie de aceste valori si clasa energetica in care se incadreaza aparatul.
Un dezavantaj al functiei Incalzire Inferioara + Superioara este acela ca in cadrul ei se poate coace doar pe un singur nivel.

aer cald Hansa BOEI69472Aer Cald

In cadrul functiei Aer Cald se produce incalzirea cavitatii cuptorului in mod fortat, datorita faptului ca ventilatorul plasat in zona din spate sufla aerul cald produs de elementul incalzitor circular, distribuind aerul cald in mod uniform, acest lucru permite sa se coaca simultan pe mai multe niveluri.
Daca aveti de ales dintre functia Incalzire Inferioara+Superioara si functia Aer Cald va recomandam sa o alegeti pe ultima, deoarece aceasta permite coacerea la o temperatura mai redusa, obtinand aceleasi rezultate, de obicei la functia Aer Cald se alege o temperatura cu 20 °C mai mica ca si la functia traditionala.

incalzire superioara inferioara ventilator Hansa BOEI69472Incalzire Inferioara + Superioara + Ventilator

In comparatie cu functia conventionala aceasta mai are si un ventilator, care asigura o distribuire uniforma a caldurii, astfel incat produsul aflat la gatit primeste aceeasi caldura in toate zonele.
Se foloseste in principal la prepararea diverselor tipuri de prajituri.

pizza Hansa BOEI69472Pizza

In cazul functiei Pizza se activeaza elementul incalzitor circular si cel inferior, la care se mai adauga si ventilatorul.
Aceasta configuratie a elementilor incalzitori asigura o caldura mai mare in partea inferioara, exact cum au nevoie prepararea diferitelor tipuri de pizza.
Activarea unei functii de cuptor este semnalizata pe panoul de comanda prin aprinderea unei lumini de culoare galbena.
Pornirea functionarii cuptorului se semnalizeaza prin aprinderea unei lumini de culoare rosie, cand aceasta s-a stins, inseamna ca temperatura in cuptor a atins valoarea setata de utilizator.
In timpul procesului de gatire lumina rosie de pe panoul de comanda se va stinge si aprinde de mai multe ori, acest lucru indica activarea si dezactivarea elementilor incalzitori, prin acest proces reusindu-se mentinerea temperaturii setata de utilizator.
Lampa de culoare galbena se aprinde oricand, selectorul de functii nu este in pozitia 0.

Sfaturi practice de utilizare a cuptorului Hansa BOEI69472

 • Utilizati doar tavi de culoare inchisa la culoare, deoarece aceasta culoare faciliteaza absorbtia caldurii.
 • In cazul in care in cuptorul Hansa BOEI69472 utilizati tavi lucioase, atunci partea de jos a preparatului gatit se va arde.
 • Daca alegeti o functie cu ventilator nu este obligatorie preincalzirea cuptorului.
 • Verificarea prajiturilor daca sunt coapte sau nu, se verifica cu ajutorul unui betisor, si anume se introduce acel betisor in prajitura, iar daca aceasta este coapta atunci betisorul ramane curat si uscat cand il retrageti din prajitura.
 • Folositi-va de caldura reziduala din cuptor, oprind procesul de gatire cu cateva minute mai devreme.
 • Temperatura setata intr-o functie cu ventilator este cu aproximativ 20 °C mai mica decat valoarea care trebuie setata, in cazul in care se foloseste functia traditionala.

Accesoriile aparatului

 • Rotisor
  Gratie acestui sistem aveti posibilitatea sa gatiti puiul astfel incat acesta sa aiba o crusta aurie, care fara acest sistem de rotatie nu se prea poate obtine. Sistemul Rotisor se utilizeaza impreuna cu elementul Grill.
 • Tava ProCook simpla
  Aceasta este o tava mai speciala, avand o structura sub forma hexagonala, iar stratul din email antiaderent face ca alimentele sa nu se lipeasca de aceasta, in timpul procesului de gatire.
 • Tava ProCook adanca
  Se utilizeaza la prepararea diferitelor tipuri de mancare, precum: prajituri, carne sau si ca tava de colectare a grasimilor care curg din carnea aflata pe raftul de sarma sau chiar pe rotisor.
 • Raft de sarma
  Frigerea bucatilor de carne plate in functia Grill se face prin plasarea lor pe raftul de sarma, iar pe nivelul 1 se monteaza tava colectoare, in care se adauga o mica cantiate de apa.

accesorii Hansa BOEI69472

Cum se curata cuptorul Hansa BOEI69472

Pentru a nu aparea depuneri de murdarie este recomandata curatarea cuptorului dupa fiecare utilizare, acest proces se face prin activarea functiei de Iluminare cuptor care va faciliteaza o vizibilitate foarte buna.

 • Autocuratare catalitica
  Peretii cuptorului sunt cu insertii catalitice care ard murdariile depuse cand temperatura depaseste valoarea de 200 °C, cu cat temperatura este mai mare cu atat creste eficienta autocuratarii catalitice.
 • Curatare cu abur
  Datorita faptului ca nu toata cavitatea cuptorului este cu insertii catalitice, face ca procesul de curatare sa se faca si manual, iar pentru a-l facilita se foloseste functia de curatare cu abur, care consta in introducerea unui recipient cu apa (250 ml) pe nivelul 1, setarea temperaturii in cuptor la 50 °C si selectarea functiei de cuptor Incalzire Jos. In aceste conditii cuptorul se lasa sa functioneze timp de 30 de minute, dupa care se deschide usa cuptorului si cu ajutorul unei lavete moale imbibata in apa calda si detergent de vase se sterg zonele cuptorului, care sunt emailate.
  Dupa terminarea procesului de curatare cu aburi este necesara stergerea cuptorului pentru uscarea lui.
 • Usa cuptorului
  Este demontabila, iar panourile din sticla sunt la randul lor demontabile, curatarea lor se face doar cu apa calda si detergent de vase, impreuna cu o laveta moale, este total interzis utilizarea de agenti de curatare abrazivi, deoarece acestia pot distruge panourile de sticla.
  Demontarea usii si a panourilor de sticla se face foarte usor, fara a fi nevoie de utilizarea sculelor.

Retetele de pe usa cuptorului Hansa BOEI69472

Pe partea interioara a usii cuptorului sunt postate mai multe retete, care cu siguranta va vor ajuta sa alegeti cea mai buna functie de cuptor pentru produsele pe care le gatiti.
Informatiile prezentate pe usa sunt:

 • Tipul de produs care trebuie gatit;
 • Functia de cuptor recomandata;
 • Temperatura setata pe buton;
 • Nivelul pe care trebuie plasat Raftul de sarma sau Tava;
 • Timpul de coacere;

retete usa Hansa BOEI69472

Clasa energetica

Modelul de cuptor Hansa BOEI69472 se incadreaza in clasa energetica A, avand un Indice de eficienta energetica destul de mare, si anume 106.4, iar valorile consumurilor declarate de producatori in ambele functii sunt:

 • 0.99 kWh/ciclu – Functia traditionala
 • 0.88 kWh/ciclu – Functia cu ventilator

Hansa a folosit standardul EN 60350-1 pentru stabilirea clasei energetice, precum si a valorilor declarate.

Sine laterale

In cavitatea cuptorului in partea stanga si dreapta sunt montate doua sine laterale, pe care se monteaza tava sau raftul de sarma, care urmeaza sa fie introdus in cuptor.
Sinele laterale sunt realizate din inox si contin un numar de 5 niveluri, care pot fi folosite pentru plasarea accesoriilor in functie de produsul gatit.

sine laterale BOEI69472

Afisaj digital

Pe panoul de comanda este montat un afisaj digital, cu ajutorul caruia se poate controla functionarea cuptorului, precum cat timp sa functioneze sau la ce ora sa se intrerupa procesul de coacere.
O alta functie importante este cea de Ora Curenta care trebuie programata cand se realizeaza pentru prima data alimentarea cu energie electrica a cuptorului.
Cand conectati pentru prima data cuptorul pe afisaj va aparea valoarea 12:00 care va clipi pana cand setati Ora Curenta.

afisaj Hansa BOEI69472

Inainte de prima utilizare

In timpul procesului de fabricatie are loc depunerea unor uleiuri care trebuie eliminate prin pornirea cuptorului pe temperatura maxima si lasarea lui sa functioneze timp de 1 ora. Este posibil ca in timpul acestui proces sa se emita fum , acest lucru este perfect normal si din acest motiv va recomandam sa deschideti geamul in incaperea unde este montat cuptorul si sa asigurati o ventilatie corespunzatoare in acea incapere.

Instalarea cuptorului

Acesta se instaleaza conform instructiunilor furnizate de producator, un lucru foarte important este acela ca mobilierul in care este incadrat cuptorul trebuie sa reziste la o temperatura de 100 °C, in caz contrar mobilierul va suferi deformari.
Tensiunea de alimentare a cuptorului este de 230 V, iar Hansa livreaza produsul cu un cablu de alimentare de 3 x 1.5 mm2 si o lungime de 1.5 m.
Puterea nominala a cuptorului este de 3100 W, iar din acest motiv trebuie sa va asigurati ca circuitul electric si siguranta suporta un astfel de consumator.
Din motive de siguranta priza la care se conecteaza aparatul trebuie sa fie cu impamantare.

Date tehnice

 • Inaltime: 595 mm
 • Latime: 595 mm
 • Adancime: 575 mm
 • Tensiune alimentare: 230 V
 • Putere nominala: 3100 W
 • Greutate: 32.4 Kg
 • Culoare: Inox
 • Volum: 65 Litri
 • Clasa energetica: A
8.3 Total Score
Hansa BOEI69472

Hansa BOEI69472 rerpezinta o solutie foarte buna pentru persoanele care au un buget limitat iar recenziile primite de acest cuptor sunt majoritatea cazurilor pozitive.

Design
8
Functii cuptor
8.5
Protectie si siguranta
8
Consum energetic
8.5
Raport Pret/Calitate
9
Curatare si intretinere
8
Confort
8
Avantaje
 • Retete pe usa
 • Raport pret/performante foarte bun
 • Autocuratare catalitica
 • Tava ProCook
 • Cuptor multifunctional
 • Afisaj digital
Dezavantaje
 • Mirosul puternic la prima utilizare
 • Condensul destul de vizibil
 • Usa cuptorului se incalzeste destul de tare
 • Butoanele nu ofera o senzatie de calitate buna
Add your review
Ne-ar placea sa ne comunici parerea ta.

Lasa un comentariu

Register New Account
Reset Password