Electrolux EOC6631AOX – prezentare si pareri despre acest cuptor cu autocuratare pirolitica si gatire cu aburi

3
Recomandare Electrolux EOC6631AOX – prezentare si pareri despre acest cuptor cu autocuratare pirolitica si gatire cu aburi
9.5 Total Score
 • Functie de gatire cu aburi
 • Autocuratare pirolitica
 • Control electronic al temperaturii
 • Ventilator de racire
 • Usa cuptorului are 4 geamuri
 • Inox antiamprenta

Cuptorul electric multifunctional Electrolux EOC6631AOX este unul foarte performant, iar activarea functiei de gatire cu aer cald + aburi duce procesul de gatire la un nivel superior, oferindu-va astfel posibilitatea sa gatiti preparate suculente la interior, dar in acelasi timp cu o crusta frumoasa la exterior.
Functia de gatire cu aburi este atat de spectaculoasa incat dupa folosirea ei nu veti dori sa reveniti la functiile traditionale.

Pe langa functiile cu aburi, modelul Electrolux EOC6631AOX are ca si accesoriu o Sonda de Alimente, care permite masurarea temperaturii in interiorul produsului aflat la gatit, iar cand valoarea masurata ajunge la valoarea presetata are loc oprirea functionarii cuptorului.

La un cuptor electric incorproabil performant nu conteaza doar cum coace, ci si cum se curata, si anume pentru ca utilizatorul sa aiba o experienta cat mai placuta trebuie ca procesul de curatare sa fie cat mai simplu si usor de facut.
Din fericire, modelul de cuptor electric Electrolux EOC6631AOX are in dotare functia de autocuratare pirolitica, care reduce la minim efortul depus de utilizator pentru curatarea lui.

Incorporarea cuptorului se face foarte ușor, iar ca si design se va integra perfect in cadrul bucatariilor moderne, la acest lucru contribuind si culoarea inox.

Prezentare generala Electrolux EOC6631AOX

prezentare generala Electrolux EOC6631AOX

 1. Panou de comanda
 2. Selector functii cuptor
 3. Panoul de afisare
 4. Selector pentru temperatura in cuptor
 5. Sertarul pentru apa necesara gatirii cu aburi
 6. Elementul de incalzire superior
 7. Priza in care se introduce senzorul de mancare
 8. Becul de iluminare in cuptor
 9. Ventilatorul din cuptor care asigura distribuirea uniforma a caldurii
 10. Gradenele laterale
 11. Teava de evacuare a apei
 12. Supapa pentru evacuarea apei
 13. Cele 5 niveluri pe care se pot aseza accesoriile
 14. Locul prin care este distribuit aburul in cavitatea cuptorului

Accesoriile cu care este livrat cuptorul

  • Raft de sarma
   Acesta este foarte utilizat cand se preparara carne la grill sau cand se prepara diferituri tipuri de prajituri, care necesita forme speciale.
  • Tava de gatit
   Este o tava cu o inaltime mica, fiind ideala pentru prepararea diferitelor tipuri de prajituri.
  • Tava adanca
   Difera de tava de gatit prin adancimea mai mare, care permite utilizarea ei pentru frigerea bucatirlor de carne, dar si ca tava coelctoare pentru grasimea care curge din carnea pregatita la Grill.
  • Ghidaje telescopice
   Rolul acestora este de a permite scoaterea cu usurinta din cuptor a tavii sau a raftului de sarma.
  • Senzor de mancare
   Se utilizeaza pentru masurarea temperaturii in interiorul alimentelor aflate la gatit, iar cand temperatura in carne ajunge la valoarea setata de utilizator se decupleaza cuptorul.

Functiile de gatire

Selectarea functiei de cuptor se face prin simpla rotire a butonului pozitionat pe panoul de comanda, cand functia a fost selectata trebuie sa selectati temperatura pe care o doriti in cuptor. Functionarea cuptorului este semnalizata prin aprinderea becului din cuptor.
De asemenea, functionarea cuptorului este anuntata si de afisajul indicatorului de incalzire, pe masura ce temperatura in cuptor creste se afiseaza mai multe bare pe indicatorul de incalzire, pana cand temperatura in cuptor a ajuns la valoarea setata, numarul de bare scade pe masura ce temperatura in cuptor scade.

functia oprit Electrolux EOC6631AOXOprit

Cand butonul de functii cuptor este pe aceasta pozitie, intelegem ca cuptorul este oprit.

functia Incalzire Rapida Electrolux EOC6631AOX

Incalzire Rapida

In multe cazuri incalzirea cuptorului poate dura destul de mult, iar pentru a reduce acest timp s-a dezvoltat functia de Incalzire Rapida, care activeaza mai multi elementi incalzitori crescand astfel mai repede temperatura in cuptor. Cand valoarea presetata este atinsa atunci trebuie comutat de pe functia Incalzire Rapida pe functia dorita.

functia Aer Cald Electrolux EOC6631AOXAer Cald

Cand se activeaza functia Aer Cald are loc alimentarea cu energie electrica a elementului circular pozitionat pe panoul posterior, iar in centrul elementului incalzitor este amplasata paleta ventilatorului care asigura circulatia aerului cald in intreg cuptorul.

functia Pizza Electrolux EOC6631AOXPizza

Asa cum ii este si numele, aceasta functie a fost conceputa special pentru a coace produse care necesita in partea superioara o rumenire mai puternica, iar partea inferioara sa fie crocanta.

functia Incalzire Sus + Jos Electrolux EOC6631AOXIncalzire Sus + Jos

Functia Incalzire Sus + Jos poarta denumirea si de functie traditionala, fiind si cea in care se declara consumul energetic. De obicei functia traditionala se foloseste cand se coace doar pe un singur nivel.

functia Incalzire Jos Electrolux EOC6631AOXIncalzire Jos

In cadrul acestei functii se activeaza doar elementul incalzitor situat in partea inferioara a cuptorului, se utilizeaza de obicei la conservarea alimentelor sau pentru a coace diferite tipuri de alimente, cu coaja crocanta.

functia Decongelare Electrolux EOC6631AOXDecongelare

Decongelarea alimentelor se face mult mai repede, cand se utilizeaza aceasta functie in comparatie cu decongelarea in mod natural.

functia Aer Cald (Umed) Electrolux EOC6631AOXAer Cald (Umed)

Daca doriti sa gatiti cu un nivel redus de energie, atunci aceasta este functia pe care trebuie sa o alegeti, deoarece aceasta foloseste si caldura reziduala, iar becul din cuptor este inchis in mod automat dupa aproximativ 30 de secunde de la activarea functiei.

functia Gatire Intensiva Electrolux EOC6631AOXGatire Intensiva

Pentru a obtine rezultate excelente cand se frig bucati mari de carne se alege functia de cuptor Gatire Intensiva, in cadrul careia sunt alimentati cu energie electrica elementii incalzitori Grill + Incalzire Sus, iar ventilatorul din cuptor functioneaza in crontrapartida cu elementii incalzitori.

functia Autocuratare pirolitica Electrolux EOC6631AOXAutocuratare pirolitica

Asa cum ii zice si denumirea, aceasta functie de cuptor, este special conceputa pentru realizarea procesului de autocuratare, cu interventii cat mai mici din partea utilizatorului.

functia Aer Cald + Abur Electrolux EOC6631AOX

Aer Cald + Abur

Cele mai bune rezultate la gatit le veti obtine in aceasta functie, in care puteti sa vedeti beneficiile gatitului cu aburi, dintre care cel mai important este acela ca produsele isi pastreaza vitaminele si nutrientii care in alta functie de cuptor se pierd.
Gatirea cu aburi se face cu apa normala de la robinet, cea demineralizata sau distilata este interzisa a fi folosita.
Pentru a gati cu aburi trebuie doar sa parcurgeti urmatorii pasi:

 1. Setati functia „Aer Cald + Abur”.
 2. Adaugati apa de la robinet, in rezervorul situat pe panoul de comanda, pana senzorul de nivel indica ca rezervorul este plin.
 3. Setati temperatura dorita, cele mai bune rezultate se obtin cand temperatura in cuptor este intre 130 °C – 230 °C.

Electrolux EOC6631AOX este dotat cu un senzor care masoara nivelul de apa din rezervorul de apa, cand acesta este plin, indicatorul pentru rezervorul de apa afiseaza doua linii orizontale, iar cand este gol se emite un semnal acustic, iar pe afisaj nu mai apar linii orizontale.
Rezervorul de apa are o capacitate de 900 ml, cantitate care ajunge aproximativ 1 ora.

Nu trebuie sa va faceti griji ca turnati prea multa apa, deoarece apa care depaseste capacitatea rezervorului va fi directionata spre partea inferioara a cuptorului, de unde o puteti indeparta cu ajutorul unei lavete.

Dupa fiecare utilizare, producatorul suedez Electrolux, recomanda ca rezervorul de apa sa fie golit, urmand pasii prezentati in manualul de utilizare.

Functiile ceasului de pe panoul de comanda

Ceasul digital de pe panoul de comanda are mai multe functii, care imbunatatesc procesul de coacere, deoarece permite controlarea lui mai in detaliu.

 • Ora curenta
  Aceasta functie are rolul de a afisa ora curenta si se seteaza in momentul cand se conecteaza cuptorul. Trebuie sa stiti ca ora curenta afisata, se poate modifica doar in momentul cand functia cuptor este setata pe OPRIT.
 • Durata de functionare
  Este una dintre cele mai utilizate functii ale ceasului, deoarece prin intermediul ei se seteaza cat timp sa functioneze cuptorul, iar la expirarea acestui timp sa se decupleze cuptorul.
 • Sfarsit
  In cazul acestei functii, se seteaza cand se decupleaza cuptorul.
 • Temporizare
  Aceasta functie a ceasului este o combinare intre Durata de Functionare si Sfarsit.
 • Cronometru
  Prin intermediul ei se porneste o numaratoare inversa, fara insa ca aceasta functie sa aiba influente asupra functionarii cuptorului, asa cum se intampla cu functiile Durata de Functionare sau Sfarsit.

Sisteme de siguranta incorporate

Pentru evitarea accidentelor este indicat ca ca un produs electrocasnic sa incorporeze cat mai multe sisteme de siguranta, iar din acest punct de vedere putem afirma ca Electrolux EOC6631AOX este un produs bun.

 • Protectie copii
  In cazul in care aveti copii mici veti ajunge sa apreciati foarte mult aceasta functie, deoarece copii au in general o curiozitate crescuta, ceea ce ii face sa umble la setarile cuptorului.
  Din fericire cand este activata functia „Protectie Copii” nu se poate porni cuptorul, chiar daca un copil ar incerca acest lucru.
 • Inchidere automata a usii
  Cand temperatura in cuptor depaseste valoarea de 350 °C, usa se blocheaza in mod automat, ceea ce face ca aceasta sa nu poata fi deschisa, eliminandu-se astfel riscul de arsuri care poate fi provocat de gazele fierbinti din cuptor.
 • Oprire automata
  Daca cumva utilizatorul uita pornit cuptorul, acesta va fi oprit in mod automat dupa un anumit timp de neutilizare, de exemplu, daca temperatura in cuptor se seteaza pe valoarea maxima, atunci daca timp de 90 minute nu se modifica setarile, are loc oprirea automata a cuptorului.
  Timpul dupa care se opreste cuptorul depinde foarte multe de temperatura setata, daca, de exemplu, setati temperatura la 100 °C, atunci este nevoie sa treaca 8.5 ore pana sa se comande inchiderea cuptorului.
 • Ventilator de racire
  Acesta mentine suprafetele cuptorului reci, ceea ce face ca atingerea lor de catre utilizator sa nu reprezinta risc de arsuri.
 • Indicator de caldura reziduala
  Cat timp temperatura in cuptor este peste 40 °C pe afisajul de pe panoul de comanda, va aparea ca interiorul aparatului este cald.
 • Termostat de siguranta
  In cazul in care cuptorul sau unelele componente ale acestuia se defecteaza, iar temperatura in acesta depaseste valoarea admisa atunci intra in functiune termostatul de siguranta, care intrerupe alimentarea cu curent a aparatului.
  In momentul in care temperatura in cuptor revine la valori normale, se reporneste alimentarea cu energie electrica.

Informatiile de pe interiorul usii

Un lucru foarte bun pe care il are acest cuptor este prezenta informatiilor pe partea interioara a usii si anume:

 • Tipul de produs aflat la gatit
 • Nivelul pe care se gateste
 • Functia de cuptor recomandata
 • Temperatura in cuptor

Cum se curata aparatul

Pentru pastrarea aspectului placut pe care il are cuptorul, va recomandam sa il curatati dupa fiecare utilizare cu apa calda, detergent de vase si laveta moale.
Este interzisa curatarea accesoriilor in masina de spalat vase.
Cele doua suporturi pentru raft situate in cuptor pot fi demontate, ceea ce face ca curatarea lor sa se faca mult mai usor decat daca ati incerca sa le curatati montate in aparat.

Cuptorul este dotat cu functia de autocuratare pirolitica, ceea ce va ajuta sa reduceti timpul necesar curatarii lui.
In functie de gradul de murdarie aveti optiunea sa selectati programul de autocuratare pirolitica P1, care dureaza doar 90 de minute sau P2 care dureaza 150 de minute.
Indiferent de programul ales este obligatoriu scoaterea tuturor accesoriilor din cuptor cand se efectueaza procesul de autocuratare pirolitica.

La intervale regulate este necesara curatarea si a rezervorului de apa, deoarece pot sa apara depuneri de calcar, curatarea lui se face cu 850 ml de apa si 50 ml de acid citric si activarea pe rand a functiilor Aer Cald + Abur la 230 °C si Aer Cald + Abur la 130 °C.
Usa cuptorului este demontabila ceea ce inseamna ca curatarea ei se face intr-un mod usor.
Panourile de sticla din usa sunt demontabile, iar curatarea lor se face cu apa calda, detergent de vase si o laveta moale.
Pentru a nu deteriora straturile Low-e nu este recomandata curatarea panourile de sticla cu substante abrazive.

Si capacul protector al becului din cuptor se curata din cand in cand, iar inainte de a face acest lucru trebuie sa decuplati alimentarea cuptorului, deoarece exista riscul de electrocutare.

Consumul energetic

Electrolux EOC6631AOX este un cuptor cu consum redus de energie, fiind incadrat in clasa energetica A+, cu urmatoarele valori declarate:

 • 0.93 kWh/ciclu – Functia de cuptor traditionala
 • 0.69 kWh/ciclu – Functia de cuptor cu ventilator

Sfaturi de utilizare a cuptorului Electrolux EOC6631AOX

 • Procesul de gatire se face intotdeauna cu usa inchisa;
 • Usa cuptorului nu se deschide foarte des, evolutia procesului de gatire se urmareste aprinzand becul din cuptor (la functiile la care este posibila decuplarea becului);
 • Garnitura cuptorului trebuie mentinuta curata, pentru a evita eventualele pierderi de caldura.
 • Functia de preincalzire se foloseste doar cand reteta utilizata recomanda acest lucru;
 • Folositi caldura reziduala a cuptorului oprindu-l cu 10 minute inainte de terminarea procesului de gatire.
 • Cand preparati simultan mai multe produse faceti pauze cat mai reduse;
 • Cum se poate vedea si in sectiunea de mai sus, consumul energetic este mai mic in cadrul functiilor cu ventilator, iar din acest motiv va recomandam sa folositi preponderent aceste functii.
 • Pentru un consum de energie si mai mic stingeti becul din cuptor, pornindu-l doar cand verificati situatia procesului de coacere.

Date tehnice Electrolux EOC6631AOX

 • Inaltime: 594 mm
 • Latime: 594 mm
 • Adancime: 568 mm
 • Tensiune alimentare: 220 – 240 V
 • Putere nominala: 3480 W
 • Cablu alimentare: 1.6 m
 • Volum util: 72 Litri
 • Temperatura cuptor: 30°C – 300°C
 • Clasa energetica: A+
 • Greutate: 34 Kg
 • Culoare: Inox (antiamprenta)
9.5 Total Score
Electrolux EOC6631AOX

Electrolux EOC6631AOX este un cuptor electric incorporabilc are cu siguranta va duce la alt nivel experienta dumenavoastra la gatit datorita functiei de gatire cu aburi.

Design
9
Functii cuptor
10
Protectie si siguranta
10
Consum energetic
9
Raport Pret/Calitate
9.5
Curatare si intretinere
10
Confort
9
Avantaje
 • Functie de gatire cu aburi
 • Autocuratare pirolitica
 • Control electronic al temperaturii
 • Ventilator de racire
 • Usa cuptorului are 4 geamuri
 • Inox antiamprenta
Dezavantaje
 • Pretul un pic mare
Add your review
Ne-ar placea sa ne comunici parerea ta.

Lasa un comentariu

Register New Account
Reset Password