Bosch HSG656XS1 – cuptor electric pentru rezultate perfecte la gatit

0
Bosch HSG656XS1 – cuptor electric pentru rezultate perfecte la gatit
9.6 Total Score
 • 14 functii de cuptor.
 • Programe automare.
 • Gatire cu aburi.
 • Senzor de mancare (PerfectRoast).
 • Senzor de umiditate (PerfectBake).
 • Design modern.
 • Autocuratare.
 • Ventilator de racire.
 • Iluminare cuptor LED.
 • Program de decalcifiere.

Bosch HSG656XS1 este cuptorul electric incorporabil, care va ajuta sa aveti rezultate perfecte la gatit, fara a avea cunostiintele unui master chef, toate setarile se fac in mod automat, dumneavoastra trebuie sa alegeti doar categoria produsului pe care il gatiti. Toate aceste lucruri sunt posibile datorita senzorului de umiditate PerfectBake, care masoara umiditatea din cuptor si ajusteaza setarile cuptorului, pentru a obtine rezultate perfecte de fiecare data.

Cuptorul multifunctional Bosch HSG656XS1 are 14 functii de gatire, la care se mai adauga functiile suplimentare cu aburi, care va permit sa gatiti pestele, astfel incat, acesta la finalul procesului de gatire este suculent si fraged.

Prezentarea panoului de comanda la Bosch HSG656XS1

panoul de comanda la bosch

Cu ajutorul acestui panou de comanda se seteaza modul de functionare al cuptorului, iar inainte de prima folosire este important sa va familiarizati cu el.

 1. Taste
  In cadrul panoului de comanda, in partea stanga si dreapta sunt amplasate tastele care va permit conectarea sau deconectarea cuptorului, precum si pornirea sau oprirea functiei de gatire.
 2. Campuri tactile
  Asa cum le zice si denumirea, aceste campuri au senzori tactili care permit selectarea functiei dorite printr-o simpla atingere.
  Cumpurile tactile contin urmatoarele functii: Meniu, Alarma, Informatii, Protectie Copii, Deschiderea usii pentru rezervorul cu apa.
 3. Inel de operare
  In mijllocul panoului este pozitionat un inel, cu ajutorul caruia se realizeaza modificarea valorilor afisate pe display.
 4. Afisaj digital
  Acesta este panoul prin care se realizeaza comunicarea cu utilizatorul, afisandu-se valorile actuale sau diversele instructiuni pe care trebuie sa le urmeze utilizatorul.
  In cadrul acestuia se afiseaza temperatura in cuptor, durata de functionare sau nivelul caldurii reziduale.
 5. Display tactil
  Acesta indeplineste rol dublu, si anume afiseaza unele informatii, dar prin intermediul lui se pot selecta anumite comenzi.

Functiile de incalzire prezente la Bosch HSG656XS1

Convectie aer 4DConvectie aer 4D

In cadrul acestei functii, cuptorul este alimentat cu energie electrica prin intermediul elementul incalzitor circular, situat in partea din spate a cuptorului, iar caldura produsa de acesta este distribuita de ventilatorul situat in mijlocul elementului incalzitor. Pentru a asigura o distribuire uniforma a caldurii, in intreg cuptorul, ventilatorul se roteste in ambele sensuri, si anume un timp se invarte spre stanga, dupa care isi schimba sensul de rotatie spre dreapta.
Functia de cuptor, Convectie Aer 4D, este recomandata a fi folosita cand se gateste pe mai multe niveluri.
Temperatura care poate fi setata in cuptor, cand se selecteaza functia Convectie Aer 4D, este de maxim 250 °C.

Incalzire SusIncalzire Sus + Jos Zanussi ZOB35701XU + JosIncalzire Sus + Jos

Aceasta functie de cuptor este cunoscuta si ca functia Traditionala, in care distribuirea caldurii in cuptor se face de sus si de jos.
In general, functia de incalzire Sus + Jos este recomandata a fi folosita doar pentru gatirea pe un singur nivel.

Convectie aer fierbinte ECOConvectie aer fierbinte ECO

Aceasta functie este una mai speciala, si anume este cea in care se declara consumul energetic, din acest motiv performantele la gatit ale acestei functii sunt destul de limitate. Chiar daca in cadrul acestei functii este activat si ventilatorul, producatorul recomanda a se coace doar pe un singur nivel.

Incalzire Sus + Jos ECOIncalzire Sus + Jos ECO

Si functia Incalzire Sus + Jos ECO este una mai speciala, fiind conceputa pentru declararea consumului de energie electrica, in modul traditional de coacere, de unde rezulta faptul ca dezvoltarea acestei functii s-a facut cu scopul de a reduce consumul de energie electrica si nu pentru a avea rezultate excelente la coacere.

Grill cu convectie aerGrill cu convectie aer

Daca aveti de gatit bucati mari de carne, atunci, va recomandam sa alegeti functia Grill cu convectie aer, in timpul in care aceasta functie este activa, se realizeaza alimentarea in mod alternativ a elementului incalzitor grill si al ventilatorului.
In cuptor temperatura maxima care poate fi setata cand este activa functia Grill, cu convectie aer, este de 250 °C.

grill suprafata mareGrill suprafata mare

Bucatile mari de fripturi sau carnati pot fi preparate si cu functia Grill suprafata mare, in care toata zona de sub elementul incalzitor Grill, devine fierbinte.

grill suprafata micaGrill suprafata mica

Cand cantitatea de mancare pe care doriti sa o prajiti nu este foarte mare, atunci o optiune buna pentru alegerea functiei de cuptor este Grill suprafata mica, in cadrul acestei functii, trebuie tinut cont de faptul ca doar zona din mijloc a elementului incalzitor Grill se incalzeste.

pizzaPizza

Functia pizza a fost special conceputa pentru prepararea diverselor tipuri de pizza, care necesita in mod normal mai multa caldura in partea inferioara.
In cadrul functiei pizza,este alimentat cu energie electrica elementul incalzitor Circular si cel Inferior, la care se mai adauga si ventilatorul care distribuie caldura in cuptor.

caldura intensaCaldura intensa

Sunt unele preparate care au nevoie de baza crocanta, iar acest lucru se obtine prin furnizarea unei calduri foarte mari in partea inferioara a cuptorului si a unei calduri normale in partea superioara.

incalzire josIncalzire jos

In acest caz, caldura este furnizata produsului aflat la gatire doar in partea inferioara, fiind recomandata a fi utilizata ca si functie de coacere ulterioara.

deshidratareDeshidratare

Asa cum ii zice si denumirea, aceasta functie de cuptor este folosita pentru uscarea diverselor tipuri de fructe sau legume. La selectarea functiei de deshidratare temperatura maxima pe care o puteti seta in cuptor este de doar 80 °C.

mentinere la caldMentinere la cald

Exista unele situatii in care mancarea este gata prea devreme, iar pentru a o mentine calda pana in momentul in care se serveste, se poate activa aceasta functie, la care temperatura in cuptor poate fi reglata in intervalul 60 – 100 °C.

preincalzire veselaPreincalzirea veselei

Bosch a dezvoltat aceasta functie de cuptor in care puteti sa preincalziti vesela, in intervalul 30 – 70 °C.

preparare la aburiPreparare la abur

Prepararea la abur este una dintre cele mai bune functii de cuptor pe care le are modelul Bosch HSG656XS1, iar gratie acestei functii veti avea cu siguranta rezultate excelente la gatit, de exemplu, pestele gatit la abur va avea un alt gust si aspect, decat cel gatit in mod traditional, deoarece cantitatea de nutrienti care se pierde este minima, iar pestele isi pastreaza aroma si culoarea naturala.
Daca, de exemplu, coaceti paine cu functia cu aburi atunci aceasta va avea crusta crocanta si suprafata lucioasa, in timp ce interiorul este fraged.
Functia Abur poate fi activata doar la 4 functii de gatire, si anume: Convectie aer 4D, Incalzire Sus + Jos, Grill cu convectie aer, Mentinere la cald.

regenerareRegenerare

Reincalzirea alimentelor cu ajutorul aburului va face ca acestea sa aiba acelasi gust, pe care l-au avut cand au fost gatite, fara a exista riscul de a se prea usca.
Introducerea aburilor in cuptor, in timpul functiei de regenerare, se face in mod automat.

dospireDospire

Dospirea aluatului se face mult mai repede utilizand aceasta functie decat asteptand dospirea aluatului la temperatura camerei.

decongelareDecongelare

Prin prezenta aburului in cuptor, procesul de decongelare a alimenteleor se accelereaza, fara insa ca aceastea sa sufere de uscare sau deformare.

Rezervor de apa

Pentru a activa functiile cu aburi este necesara umplerea cu apa a rezervorului de apa, din care pompa de apa va extrage cantitatea de apa necesara procesului de gatire.
Daca in timpul functionarii, are loc golirea rezervorului de apa, se va intrerupe procesul de gatire fiind necesara reumplerea acestuia.
Rezervorul de apa este situat in spatele panoului de comanda, iar scoaterea si introducerea lui se face cu ajutorul manerului numerotat cu cifra 3, in imaginea de mai jos.

rezervor de apa

Rezervorul de apa se umple cu apa de la robinet sau cu apa dedurizata, in cazul in care apa de la robinet este foarte calcaroasa, atunci recomandarea producatorului este de a utiliza apa dedurizata.
Rezervorul de apa are un volum de 1 Litru.

Accesoriile cuptorului Bosch HSG656XS1

Acest model de cuptor are foarte multe accesorii, care sunt foarte folositoare in timpul procesului de gatire.

 • Gratar de sarma
  Se utilizeaza pentru plasarea bucatilor de carne care urmeaza sa fie gatite la grill sau pentru plasarea diverselor forme de prajituri.
 • Tava
  Este o tava nu prea adanca, in care se prepara prajituri sau produse de patiserie.
 • Tava universala
  Se caracterizeaza printr-o adancime mai mare, care o face ideala pentru utilizare cand se prepara diverse fripturi. De asemenea, poate fi folosita si ca tava colectoare pentru grasimea care curge din carnea plasata pe gratarul de sarma.
 • Recipient de aburi perforat
  Acesta este un vas special conceput pentru gatirea la aburi a legumelor sau pentru decongelare.
 • Recipient de aburi neperforat
  Este recomandata pentru prepararea orezului sau a cerealelor.
 • Recipient de aburi perforat marimea XL
  Cantitatile mari de produse se gatesc la aburi, folosind acest vas special.
 • Senzor de mancare
  Are rolul de a masura temperatura in interiorul produsului aflat la gatit, iar cand valoarea masurata a ajuns la valoarea setata de utilizator, se decupleaza in mod automat functia cuptorului.

Accesoriile cuptorului se plaseaza pe unul dintre cele cinci niveluri pe care le are cuptorul Bosch HSG656XS1, numerotarea lor se face de jos in sus, si anume nivelul cel mai de jos este numerotat cu cifra 1, iar nivelul cel mai de sus este numerotat cu cifra 5.
Cand un accesoriu este plasat pe un nivel, atunci acesta se poate scoate afara in siguranta, aproximativ pana la jumatate, daca doriti sa scoateti afara accesoriile si mai mult atunci trebuie sa utilizati sinele telescopice, furnizate impreuna cu aparatul.

nivelurile cuptorului bosch

Curatarea cuptorului electric Bosch HSG656XS1

In principal acest model de cuptor de la Bosch dispune de doua functii de curatare, si anume EcoClean si Decalcifiere.

 • EcoClean
  Consta in autocuratarea peretilor cuptorului fara ca utilizatorul sa intervina in acest proces, cei doi pereti laterali, peretele posterior si cel superior sunt acoperiti cu un strat special, care absoarbe grasimile produse in timpul procesului de gatire si le descompune.
  Utilizatorul este anuntat pe afisajul digital al cuptorului cand trebuie activat procesul de autocuratare EcoClean. Recomandarea noastra este sa folositi cat mai des functia de autocuratare EcoClean, deoarece acest lucru prelungeste capacitatea peretilor de a realiza autocuratarea lor.
  Dupa terminarea programului de autocuratare EcoClean trebuie doar sa stergeti partea inferioara a cuptorului, de depunerile aparute.
 • Decalcifiere
  Din cand in cand vaporizatorul necesita o curatare pentru eliminarea eventualelor depuneri de calcar, astfel incat cuptorul sa ramana in parametri normali de functionare.
  Frecventa cu care trebuie efectuata decalcifierea aparatului depinde foarte mult de duritatea apei, acest lucru nu trebuie sa va ingrijoreze, deoarece aparatul va atentioneaza cand trebuie efectuat acest proces de autocuratare.

Pentru ca suprafetele cuptorului sa nu se deterioreze in timpul procesului de curatare, va recomandam sa nu folositi solutii abrazive sau cu continut mare de alcool.
Curatarea suprafetelor exterioare ale cuptorului se poate face cu apa calda si detergent de vase, impreuna cu o laveta moale, se obtin rezultate foarte bune, folosind detergentul de vase si din acest motiv va recomandam sa il incercati inainte de a cumpara solutii mai speciale de curatare.

Siguranta cuptorului Bosch HSG656XS1

 • Protectie copii
  Pentru persoanele care au copii mici, aceasta functie este foarte utila, deoarece blocheaza pornirea in mod accidental a aparatului sau modificarea setarilor facute de catre persoana adulta.
  Cand functia de protectie copii este activa, se poate efectua doar deconectarea cuptorului cu ajutorul tastei on/off.
  Activarea si dezactivarea functiei de protectie copii se face prin apasarea pentru un timp de 4 secunde a simbolului „cheie”.
 • Protectie la supraincalzire
  In cazul in care aparatul functioneaza in mod defectuos, iar temperatura in interiorul sau creste foarte mult, are loc intreruperea alimentarii cu energie electrica, pana cand temperatura in cuptor revine la valori normale.
 • Ventilator de racire
  Acest ventilator nu este tocmai un sistem de siguranta, dar ne place sa il introducem in aceasta categorie, deoarece are rolul de a raci suprafetele cuptorului, evitand astfel posibilitatea de a suferi unele arsuri, in cazul in care are loc atingerea lor in mod accidental.
  De exemplu, cand se selecteaza functia de cuptor Incalzire Jos+Sus, iar temperatura in cuptor este de 180 °C si se lasa sa functioneze cuptorul in aceste conditii timp de 1 ora, se masoara pe usa cuptorului o temperatura de doar 40 °C.
  Ventilatorul de racire poate fi vazut prin fantele situate deasupra usii cuptorului. Un aspect important de care trebuie sa tineti cont este acela ca ventilatorul de racire se cupleaza si decupleaza in mod automat, din acest motiv este posibil ca sa il auziti functionand, chiar si dupa ce ati oprit functia de cuptor.
 • Indicator de caldura reziduala
  Cat timp cuptorul este cald pe afisajul cuptorului este indicat acest lucru prin activarea indicatorului de caldura reziduala.

Consumul energetic Bosch HSG656XS1

Din punct de vedere al eficientei energetice se poate afirma ca aparatul Bosch HSG656XS1 este foarte performant, incadrandu-se in clasa A+, cu urmatoarele valori declarate de producator:

 • 0.87 kWh/ciclu – Functia de cuptor traditionala
 • 0.69 kWh/ciclu – Functia de cuptor cu convectie fortata

Date tehnice Bosch HSG656XS1

 • Inaltime: 595 mm;
 • Latime: 594 mm;
 • Adancime: 548 mm;
 • Tensiune alimentare: 220-240 V;
 • Putere nominala: 3600 W;
 • Cablu alimentare inclus: 1.2 m lungime;
 • Greutate: 45.3 Kg;
 • Culoare: Inox;
 • Volum: 71 Litri;
 • Clasa energetica: A+;
 • Reglare temperatura: 30°C – 250°C.
9.6 Total Score
Bosch HSG656XS1 - pentru rezultate perfecte la gatit

Daca doriti rezultate perfecte la gatit atunci modelul de cuptor electric incorporabil Bosch HSG656XS1 reprezinta solutia.

Design
10
Functii cuptor
9.5
Protectie si siguranta
9.5
Consum energetic
9.5
Raport Pret/Calitate
10
Curatare si intretinere
9.5
Confort
9.5
Avantaje
 • 14 functii de cuptor.
 • Programe automare.
 • Gatire cu aburi.
 • Senzor de mancare (PerfectRoast).
 • Senzor de umiditate (PerfectBake).
 • Design modern.
 • Autocuratare.
 • Ventilator de racire.
 • Iluminare cuptor LED.
 • Program de decalcifiere.
Dezavantaje
 • 14 functii de cuptor.
 • Programe automare.
 • Gatire cu aburi.
 • Senzor de mancare (PerfectRoast).
 • Senzor de umiditate (PerfectBake).
 • Design modern.
 • Autocuratare.
 • Ventilator de racire.
 • Iluminare cuptor LED.
 • Program de decalcifiere.
Add your review
Ne-ar placea sa ne comunici parerea ta.

Lasa un comentariu

Register New Account
Reset Password