Beko BIM25300XM – cuptor cu 8 functii de gatire, autocuratare catalitica si 5 ani garantie

1
Pret Bun Beko BIM25300XM – cuptor cu 8 functii de gatire, autocuratare catalitica si 5 ani garantie
8.9 Total Score
 • Autocuratare catalitica
 • Retete pe usa
 • Clasa energetica A
 • Afisaj digital
 • Coacere pe 3 niveluri
 • Butoane retractabile
 • Protectie copii
 • Iluminare cuptor

Cuptorul electric incorporabil Beko BIM25300XM se integreaza perfect intr-o bucatarie, datorita designului modern, iar solutiile tehnice incluse de Beko pe acest produs sunt inovatoare, de exemplu, ventilatorul si fantele de aerisire de pe panoul din spate au fost atent testate pentru a permite coacerea simultana pe 3 niveluri, fara a exista un schimb de mirosuri intre produsele aflate la gatit.
In acest moment perioada de garantie oferita de producator este de 5 ani, ceea ce asigura faptul ca nu veti avea costuri cu produsul pe o perioada de cel putin 5 ani.
Retetele de pe usa cuptorului sunt foarte folositoare, deoarece contine informatii utile despre cum trebuie gatit un anumit tip de aliment.

Functiile cuptorului Beko BIM25300XM

Este dotat cu 8 functii de cuptor, care va ajuta sa preparati aproape orice tip de mancare, pornirea functiilor se face prin rotirea butonului de functii de pe panoul de comanda, selectarea temperaturii din cuptor si activarea ceasului prin care se seteaza durata procesului de gatire.

incalzire superioara inferioara Beko BIM25300XMIncalzire Superioara si Inferioara

Este functia traditionala in care se comanda alimentarea cu energie electrica a elementilor incalzitori Superior si Inferior, rezultand astfel o incalzire a preparatelor atat de sus cat si de jos.
Folositi aceasta functie de cuptor cand gatiti pe un singur nivel produse precum prajituri sau produse de patiserie.

incalzire inferioara Beko BIM25300XMIncalzire Inferioara

Aceasta functie are o putere destul de mica, fiind utilizata in principal la finalul procesului de gatire, cand trebuie rumenit produsul in partea inferioara.

incalzire superioara inferioara ventilator Beko BIM25300XMIncalzire Superioara si Inferioara + Ventilator

In comparatie cu functia traditionala, acest mod de functionare are si un ventilator care asigura o temperatura uniforma in intreg cuptorul, evitandu-se astfel situatia cand un produs se coace mai tare intr-o parte si in alta nu este copt destul.

decongelare Beko BIM25300XMDecongelare

Daca selectati aceasta functie atunci ventilatorul de pe panoul din spate va invarti aerul din cuptor, accelerand procesul de dezghetare.
De asemenea, puteti folosi functia de Decongelare si pentru a raci alimentele fierbinti.

incazlire ventilator Beko BIM25300XMIncalzire ventilator

In jurul ventilatorului situat pe panoul posterior este montat un element incalzitor circular, care se activeaza cand pe buton se selecteaza aceasta functie.
Ventilatorul distribuie in cuptor caldura produsa de elementul incalzitor circular, asigurand o temperatura constanta in jurul preparatului.
Daca aveti de gatit pe mai multe niveluri atunci puteti sa utilizati si aceasta functie.

3d Beko BIM25300XM3D

Se activeaza mai multi elementi incalzitori, care asigura o caldura destul de mare si uniforma, astfel incat sa se poata gati pe 3 niveluri de coacere, fara ca intre produsele aflate la gatit sa se produca un transfer de mirosuri.

gill complet Beko BIM25300XMGrill complet

Recomandat pentru frigerea bucatilor mari de carne, care se plaseaza pe raftul de sarma cat mai aproape de elementul Grill si se seteaza temperatura in cuptor la maxim.

grill ventilator Beko BIM25300XMGrill Ventilator

In comparatie cu functia Grill Complet, in functia Grill + Ventilator se reduce efectul de Grill, iar din acest motiv se recomanda frigerea bucatilor mici sau medii de carne.

functii cuptor beko

Accesoriile pe care le primiti cand cumparati modelul Beko BIM25300XM

 • Tava de cuptor
  Este o tava nu prea adanca care se utilizeaza in principal cand se prepara produse de patiserie, congelate sau chiar si fripturi.
 • Tava adanca
  Se utilizeaza la prepararea produselor mai suculente sau ca si tava de colectare a grasimilor care se scurg din carnea aflata la gatit pe grilajul metalica.
 • Grilaj metalic
  Este realizat din inox si se utilizeaza pentru plasarea diferitelor tipuri de mancare, de exemplu, daca preparati mici atunci trebuie sa ii plasati pe acest grilaj metalic cat mai aproape de elementul Grill.

Panoul de comanda Beko BIM25300XM

panoul de comanda beko

Panoul de comanda, permite controlul functionarii cuptorului, iar principalele functii pe care le are sunt:

 • Buton pentru functii
  Prin intermediul lui se selecteaza una dintre cele 8 functii de cuptor, pe care le are cuptorul. Butonul este de tipul: PIPO: Push-In Pop-Out, adica iese afara cand se apasa pe el si intra inauntru cand se apasa pe el.
  Butonul poate fi apasat inauntru doar cand functia selectata este 0.
 • Afisaj digital
  Acesta este de tipul LED si va permite sa controlati modul de functionare al cuptorului, iar principalele simboluri care apar la acest model de cuptor sunt: Tasta reglare, Simbol blocaj taste, Simbol ceas, Simbol volum alarma, Simbol mod ECO, Tasta +, Tasta -, Simbol timp, Simbol alarma, Simbol alarma, Simbol ora terminare program de coacere, Simbol durata coacere, Tasta program.
  Dupa cum se poate vedea afisajul cuptorului Beko BIM25300XM este destul de complex, cand conectati pentru prima data cuptorul la reteaua de energie electrica va aparea pe afisaj ora 12:00, aceasta trebuie setata conform orei actuale, in caz contrar ora afisata va porni de la aceasta valoare.
  In cazul unei intreruperi a alimentarii cu energie electrica afisajul se va reseta, iar ora curenta trebuie reglata din nou.
  Prin intermediul acestei functii se poate seta cat timp sa dureze procesul de gatire sau la ce ora sa se opreasca, la expirarea timpului setat se va emite o avertizare acustica si se va intrerupe cuptorul.
  Functia de blocare a tastelor este utila in cazul in care aveti copii mici, astfel cat timp ramane activata functia de blocare, nu se pot folosi tastele de comanda a cuptorului.
 • Buton termostat
  Reglarea temperaturii in cuptor este de tipul electromecanic si se face prin invartirea butonului situat in partea dreapta pe panoul de comanda. Temperatura maxima ce poate fi reglata este de 250 °C.
  Datorita faptului ca termostatul este unul electromecanic face ca temperatura in cuptor sa nu fie exact cat se regleaza, si anume daca setati pe buton 200 °C este posibil ca temperatura in cuptor sa varieze in intervalul 185 °C – 215 °C.
 • Lampa de semnalizare termostat
  Activarea si dezactivarea elementilor incalzitori este indicata de lampa de semnalizare, si anume daca aceasta este aprinsa inseamna ca elementii incalzitori sunt in functiune, iar daca este stinsa inseamna ca elementii incalzitori nu sunt alimentati.
  In timpul procesului de coacere este perfect normal ca aceasta lampa sa se stinga si sa se aprinda, de exemplu, cand setati temperatura in cuptor 200 °C este posibil ca lampa sa fie aprinsa pana cand temperatura in cuptor ajunge la 215 °C si sa fie stinsa pana cand temperatura scade la 185 °C, media fiind in acest caz exact cat ati setat dumneavoastra, si anume 200 °C.

Curatarea cuptorului Beko BIM25300XM

Un cuptor nu trebuie doar sa coaca foarte bine, ci trebuie sa se poata curata foarte usor, iar modelul acesta este destul de usor de curatat, datorita faptului ca are: Autocuratare Catalitica, SteamShine Cleaning, CleanZone.

 • Autocuratare catalitica
  Peretii cuptorului sunt acoperiti cu un strat special, care absoarbe murdaria cand temperatura in cuptor depaseste valorea de 200 °C. Procesul de autocuratare catalitica functioneaza si cand se prepara diverse alimente care necesita o temperatura mai mare de 200 °C, dar in acest caz eficienta procesului de autocuratare este redusa.
  Pentru o eficienta maxima este recomandata activarea functiei de autocuratare catalitica prin setarea temperaturii maxime in cuptor si lasarea sa functioneze pentru o perioada de 60 de minute.
  Peretii catalitici nu trebuie curatati cu substante abrazive, deoarece acestea distrug stratul catalitic.
 • CleanZone
  Este denumirea oferita de Beko tehnologiei de acoperire a geamului cu un strat mai special, care faciliteaza procesul de curatare, eliminand necesitatea folosirii detergentilor de curatare.
 • SteamShine Cleaning
  Consta in curatarea cuptorului utilizand doar puterea aburului, fara a fi necesara utilizarea produselor de curatare, si consta in plasarea in cuptor a unei tavi umpluta cu 400 ml de apa si activarea functiei Incalzire Inferioara pentru o perioada de 25 de minute, la o temperatura de 200 °C.
  Dupa expirarea timpului se curata cuptorul cu ajutorul unei lavete moale si detergent de vase.
 • Usa si panouri de sticla demontabile
  Usa se demonteaza foarte usor, fara a fi necesara folosirea unor scule, iar acest lucru faciliteaza procesul de curatare al usii cat si al cuptorului, deoarece aveti mai usor acces la el.
  Panourile de sticla se pot scoate din usa, prin eliminarea capacului de plastic din partea superioara.

Consumul de energie electrica a cuptorului Beko BIM25300XM

Cuptorul este destul de eficient energetic, avand un indice de eficienta energetica de 93.1, cu care se incadreaza in clasa energetica A.
Valorile declarate de Beko pentru cele doua moduri de functionare:

 • 0.88 kWh/ciclu – Functia traditionala
 • 0.79 kWh/ciclu – Functia in modul fortat (cu ventilator)

Ce trebuie sa faceti la prima utilizare a cuptorului Beko BIM25300XM

Pentru ca sa poata fi activat cuptorul este necesar ca la prima conectare la reteaua de energie electrica sa se regleze ora curenta, dupa care se incepe procesul de Incalzire Initiala, care are rolul de a elimina eventualele depuneri aparute in timpul procesului de fabricatie.
Incalzirea Initiala a cuptorului se face cu toate accesoriile scoase si setarea temperaturii pe maxim, in functia Grill, pentru un timp de 30 de minute.
In timpul procesului de Incalzire Initiala este posibil ca acesta sa emita fum, din acest motiv va recomandam sa aerisiti incaperea in timpul acestui proces.

5 ani garantie

In mod normal produsul are o garantie de 2 ani, dar daca va inregistrati produsul pe site-ul producatorului, prelungiti la 5 ani perioada de garantie.

Retete pe usa

Pe interiorul usii gasiti retete pentru diverse tipuri de mancare, iar informatiile disponibile sunt:

 • Tipul de aliment aflat la gatit;
 • Functia de cuptor recomandata;
 • Temperatura care trebuie setata;
 • Nivelul de amplasare a tavei sau a gratarului;

retete usa beko

Date tehnice

 • Inaltime: 595 mm
 • Latime: 594 mm
 • Adancime: 570 mm
 • Tensiune alimentare: 220-240 V
 • Putere nominala: 2500 W
 • Siguranta: 16 A
 • Cablu alimentare inclus: 2 m lungime / 3 x 1.5mm2
 • Greutate: 34 Kg
 • Culoare: Negru – Inox
 • Volum: 71 Litri
 • Clasa energetica: A
8.9 Total Score
Beko BIM25300XM

In categoria cuptoarelor electrice cu preturi acceptabile si performante bune putem afirma ca modelul acesta de la Beko ocupa un loc fruntas fiind o buna optiune pentru achizitionare.

Design
8.5
Functii cuptor
9
Protectie si siguranta
8.5
Consum energetic
8.5
Raport Pret/Calitate
9
Curatare si intretinere
9
Confort
8.5
Garantie
10
Avantaje
 • Autocuratare catalitica
 • Retete pe usa
 • Clasa energetica A
 • Afisaj digital
 • Coacere pe 3 niveluri
 • Butoane retractabile
 • Protectie copii
 • Iluminare cuptor
Dezavantaje
 • Control mecanic al temperaturii
Add your review
Ne-ar placea sa ne comunici parerea ta.

Lasa un comentariu

Register New Account
Reset Password